Сряда, 05 Май 2010 17:11    Array Печат Array
Втори опит да махнат Григорова
Новини - Позиции
 Петнадесет общински съветници са входирали днес в Общинския съвет ново искане за свикване на сесия. Сесията отново ще цели свалянето на председателя на съвета Мария Григорова. Ако Григорова не свика сесия до седмица, след още 7 дни ще има извънредна сесия, инициирана от съветниците.

Сред съветниците, внесли предложение за новата сесия, са Мартин Славов и Деян Дечев от БСП, както и д-р Ганка Василева от ГЕРБ. От групата на Галин Кънчев подпис е сложил само Момчил Пантелеев, чийто баща е председател на дружество „Тракия", издигнало преди 3 години Кънчев за кандидат-кмет.

Вчера два гласа не достигнаха на новите опозиционери в Общинския съвет да свалят Григорова от поста, който заема. От нужните по закон 21 гласа, те събраха 19. При преброяването на бюлетините се оказа, че има 12 празни плика. Чия съвест липсваше в тях, не се разбра.

Съвсем друго щеше да е, ако законът предвиждаше явно гласуване в случаи като вчерашния. Тогава всеки съветник щеше да застава лице в лице с председателя на Общинския съвет и да казва ясно: „Да, искам да останеш на поста" или „Не, трябва да си тръгнеш оттук". Категорично и ясно да заяви пред всичките си колеги какво мисли за управлението на местния парламент. А не да се крие зад дървени паравани и да пъха бюлетини в плик, или още по-лошо - да предава празни пликове...Какво означава празният плик, господа съветници??? Каква точно обществена позиция изразявате с него??? От какво точно се въздържахте в гласуването???

Тайното гласуване доведе до дълги и безсмислени анализи и предположения кой съветник как точно е гласувал. Затъна се дълбоко в блатото на подозренията, започнаха сложни изчисления, и т.н., и т.н.... А удобството на тайния вот простичко и тайно приспа много съвести...