Вторник, 01 Февруари 2011 10:20    Array Печат Array
Сливенски сайт стартира видео-емисии
Бизнес - Бизнес представяне
 В Сливен вече има видео-новини. Първи и единствен в Сливен „Сливенски вести"(www.sliven.us) предлага това. Преди няколко години в областния град имаше общинска ефирна телевизия. Сега от нея са останали само обучените човешки кадри.

Към днешна дата ТВ Сливен няма излъчване, има само носталгия към нея и опити за нейни последователи.

Към този момент в Сливен има много инфо-сайтове, някои, от които показват видео-файлове, качени в youtube.com, посеочени в група ВИДЕО. Но изданието „Сливенски вести" се оказа единственият начин, в града под Сините камъни, хората да видят реалността, защото ползва друга видео-платформа – видеорепортажите се отварят под новината, а не в нов прозорец, някъде в мрежата.

Експериментално „Сливенски вести" пусна и емисия Новини (обобщение на месец Януари). Това видео получи 200 посещения за по-малко от 24 часа.

„Сливенски вести" е информационно интернет издание, което отразява обективно и безпристрастно, спазвайки журналистическия кодекс и съобразявайки се с потребността на своите читатели, събитията от политическия и социален живот в Сливен и областта. Политиката на информационното издание е ориентирана към човека - средностатистически жител на областта и града. В отразяването на събитията търсим позитивното и полезното за гражданите. Когато е необходимо, изданието се възползва от правото си да бъде коректив на управляващите, посочвайки обективно техните грешки и недостатъци.

„Сливенски вести" е създаден през месец юли 2010 г. Въпреки краткото време на своето съществуване, изданието се посещава от над 1 000 (хиляда) уникални читатели всеки ден, като тенденцията е те да се увеличават. Изданиeтo се промотира в интернет пространството, чрез социалните мрежи и партньорски интернет-сайтове и портали.

„Сливенски вести" е единственият информационен сайт в Сливен, който публикува и видеорепортажи от събития, както и видеоинтервюта. Екипът, поддържащ медията е професионален, работещ и за национални телевизии (БНТ, Нова ТВ и ТВ+).

„Сливенски вести" е единственият информационен сайт в Сливен, който публикува и емисия Новини с видео.


Желаем успех на колегите!