Сряда, 26 Септември 2012 11:33    Array Печат Array
Въвеждат временна организация на движението заради рали “Сливен-2012”
Новини - Спорт
 За времето от 28. 09. 2012 г. до 30. 09. 2012 г. в планинските райони на общините Сливен и Котел ще се проведе рали "Сливен-2012". Във връзка с провеждане на ралито се въвежда следната временна организация на движението: Спира се движението на всички ППС и пешеходци  в посочените отсечки за следните периоди: 

На 28.09 от 10,00 часа до 15,00 часа ще бъде затворен пътя Сливен -Ичера - Градец

Обходният маршрут е Сливен - "Петолъчката" - Котел

На 29. 09. 2012 г.

-По пътя гр. Сливен- м. "Чуката"- с. Ичера-с. Градец- гр. Котел в отсечката от гр. Сливен до с. Ичера
От 09, 00 ч. до 16, 00 ч.
-По пътя от разклона за с. Кипилово- до с. Кипилово
От 10, 00 ч. до 17, 00 ч.
-По пътя гр. Сливен- с. Бяла- гр. Елена в отсечката от разклона за м. "Агликина поляна" до с. Стара река
От 10, 30 ч. до 17, 30 ч.

По пътя от гр. Сливен през в-х. "Българка" за с. Раково

От 10, 00 ч. до 18, 00 ч.

Поради маршрута на ралито пътищата: гр. Сливен- в-х. "Българка" -м. "Даулите"-с. Раково, м. "Агликина поляна"- с Раково, гр. Сливен- м. "Чуката"- с. Ичера и пътя Сливен- с. Стара река от м. "Агликина поляна" до с. Стара река остават затворени през цялото време на провеждане на състезанието от 09, 00 ч. до 18, 30 ч. Отварянето им е възможно само по разпореждане на Директора на ралито.

На 30. 09. 2012 г.

По пътя от гр. Сливен през в-х. "Българка" за с. Раково

От 09, 00 ч. до 12, 00 ч.
-По пътя гр. Сливен- с. Бяла- гр. Елена в отсечката от разклона за м. "Агликина поляна" до с. Стара река
От 09, 30 ч. до 12, 00 ч.
-По пътя от разклона за с. Кипилово- до с. Кипилово
От 10, 00 ч. до 13, 00 ч.
-По пътя гр. Сливен- м. "Чуката"- с. Ичера-с. Градец- гр. Котел в отсечката от гр. Сливен до с. Ичера
От 10, 00 ч. до 13, 00 ч.
Поради маршрута на ралито пътищата: гр. Сливен- в-х. "Българка" -м. "Даулите"-с. Раково, м. "Агликина поляна"- с Раково, гр. Сливен- м. "Чуката"- с. Ичера и пътя Сливен- с. Стара река от м. "Агликина поляна" до с. Стара река остават затворени през цялото време на провеждане на състезанието от 09, 00 ч. до 13, 00 ч. Отварянето им е възможно само по разпореждане на Директора на ралито.

Според последните изисквания на FIA, маршрутите на скоростните етапи се затварят ЕДИН ЧАС И ПОЛОВИНА / 90 минути/ ПРЕДИ СТАРТА на първия състезателен автомобил.

Посочените времена са ориентировъчни и са предвидени при възникване на извънредни ситуации /ПТП, оказване на помощ на състезатели и др./. Обикновено разрешаването на движението става по-рано от определеното време.
Това трябва да се има предвид от зрителите на ралито, които предварително и своевременно да заемат местата за наблюдение на състезанието.
Същото важи за водачите, които трябва да преминат по трасето на ралито. Препоръчваме им да предприемат пътуванията си своевременно. Предлагаме следните обходни маршрути:
1. За пътуващите за гр. Котел- гр. Сливен- "Петолъчката"- гр. Котел;
2. За пътуващите за гр. Елена- гр. Сливен- пътя София-Бургас- гр. Гурково- гр. Елена.
Какво ще трябва да знаят приятелите на автомобилния спорт:
1. Тези от тях, които ще присъстват на ралито с автомобили, е необходимо да ги паркират на специално обособените паркинги, съгласно изискванията на FIA. За насочването към паркингите, водачите могат да търсят съдействие от организаторите и органите на полицията.
Безразборното и неправилно паркиране може да доведе до проваляне на ралито;
2. Абсолютно се забранява оказването на помощ на състезателите в скоростните етапи /дори ако са пострадали/. Такава се оказва само от компетентните органи и лица. Некомпетентната намеса на зрители води до тежки последствия за самите тях, както и до дисквалифициране на състезателите;
3. Родителите и възрастните, отговорни за децата, да ги държат близо до себе си, като ги контролират постоянно.
4. Движението по трасето на скоростните етапи се разрешава след преминаването на специален автомобил или от старшия съдия на етапа, а не както погрешно се счита 30 мин. след преминаването на "последния" състезателен автомобил.
На органите на полицията е разпоредено да бъдат безкомпромисни към нарушителите на реда и особено към употребилите алкохол, неспазващи разпорежданията на организаторите и полицейските служители и тези, които пречат за нормалното протичане на състезанието. Към такива лица ще се прилага закона с цялата му строгост.
Тези, които ще съчетаят емоциите от ралито с приятна почивка сред природата, да бъдат особено внимателни при паленето на огън. Това да става на предвидените за това места. След като огъня е запален да се вземат предпазни мерки да не се предизвика пожар. Накрая да бъде загасен и след това да се напусне мястото за отдих.