Четвъртък, 01 Ноември 2012 11:17    Array Печат Array
Бисер Бойчев спечели поредна международна награда
Новини - Култура
 Талантливият творец от Шивачево Бисер Бойчев спечели първа награда в раздел „Чуждестранни автори" на 21-я международен литературен конкурс "Citta' di Ancona" в град Анкона, Италия. Бисер е участвал в конкурса с три свои стихотворения. На 3 ноември в  залата на Общинския съвет на Община Анкона той и останалите победители в конкурса ще бъдат наградени на специална церемония. 
Досега в международния литературен конкурс са участвали много автори от всички области на Италия, а в секцията за чуждестранни автори със свои творби са се включвали творци от Аржентина, Австралия, България, Франция, Германия, Люксемург, Холандия, Румъния, Русия, Сирия, Словения,
Швейцария, Турция и САЩ. Други български творци, участвали в Международния литературен конкурс "Citta' di Ancona", са Мария Панайотова, Крася Титянова, Романьола Мирославова, Диана Димик и Ирина Йорданова.

Международният литературен конкурс се провежда в рамките на програма 2012 на "Voci nostre" /„Нашите гласове"/ и е под патронажа на Община Анкона, провинция Анкона и регион Марке.

Бисер Бойчев е член на Управителния съвет Клуба на дейците на културата в Сливен. Автор е на няколко поетични книги. Има многобройни участия в международни и национални конкурси, от които има десетки награди. Той е автор и на текста на Химна на Шивачево, по песента "Viva Forever" на Spice Girls, който беше представен официално преди дни. Асистент-режисьор е на филмите „Време за жени" и „Слънчево" на продуцента, сценариста и режисьора Илия Костов. Заедно с него и с Желяз Кондев в момента работи по създаването на документален филм за Добри Чинтулов и Добри Желязков – Фабрикаждията.