Понеделник, 05 Ноември 2012 14:12    Array Печат Array
„Другата реалност” на Георги Жеков
Новини - Култура
Другата реалност на Георги Жеков Другата реалност на Георги Жеков „Другата реалност". Така се казва първата книга на Георги Жеков, която ще бъде представена в Сливен в сряда, в хотел „Централ" от 18 часа. „Държах първото представяне на книгата да е в родния Сливен, каза пред екипа ни Георги. До края на годината ще бъде представена  и в София, Шумен, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Благоевград и др. градове". 

Една книга, която разказва за пътя, водещ отвъд смъртта, за другата реалност, която показва пътя към пробуждането и духовното израстване. Затова и дава отговори на всеки, който търси себе си тук и сега.

Георги попада в „другата реалност" след тежка автомобилна катастрофа. Пътният инцидент става близо до Чикаго на 16 декември 2008 г. „Виждах приятелите си долу, около колата, чувах виковете им, разказва Георги. После попаднах на място, което трудно може да се опише – там нямаш тяло, нямаш пол, там си чиста енергия, там си част от Вселената. Усещах само блаженство и пълен покой. И невероятна енергия. По-късно се върнах през тунел, по чиито стени виждах моменти от живота си. Събудих се в линейката на път за болницата и първото, което се запитах, беше: „Какво правя пак тук?"

Георги твърди, че след като се е върнал от „другата реалност", вече е знаел, че всеки може да преоткрие онази енергия, която да го води напред. Започва да се интересува от темата, да чете много, да се занимава с акупунктура и акупресура. И до днес всяка сутрин от 5 до 7 ч. прави специални упражнения, за да зареди тялото и ума си. Същите тези упражнения са включени като отделна част в книгата на Георги.

„Другата реалност" струва 12 лв., а част от парите от всяка купена книга ще бъдат преведени на сметката на SOS-детски селища в България. „Децата имат най-силна нужда от любов, топлина, дом, прилично образование, казва авторът. Те са точно онези чисти съзнания, за които говоря в книгата".

В момента 31-годишният сливенец завършва „Български език и история" във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий". Работи и по няколко проекта. Превежда книгата „Другата реалност" на английски език, подготвя за печат стихосбирка, пише биографична книга и подготвя практически семинар.