Вторник, 13 Ноември 2012 13:31    Array Печат Array
Училище за бъдещи и настоящи родители отваря врати в Сливен
Новини - Сливен
 Училище за бъдещи и настоящи родители „Биберон" започва да работи и в Сливен. То ще осигурява безплатни лекции и беседи в помощ на младите родители. Лекциите ще се провеждат всяка първа и трета сряда на месеца в зала „Май" от 11 часа, съобщи акушер Светлина Николова. Тя е  носител на приза  „Най-добра акушерка на България за 2010 година". Освен нея, лекции ще водят лекари и специалисти в областта на детското отглеждане и здравеопазване. Сред темите, които ще бъдат обсъждани в училището, са кърменето, първи грижи за новороденото, захранване на кърмачето и др. 

Училището за родители е създадено преди 3 години, а от 1 година работи в Морското казино в Бургас с подкрепата на община Бургас. „Радвам се, че срещнах разбиране и в моя роден Сливен. Целта ни е да бъдем полезни на бъдещите родители и на младите хора, които отглеждат децата си", каза Светлина Николова.

Лекциите за бъдещи и настоящи родители в Сливен ще се провеждат със съдействието на общината. Първата лекция ще се проведе на 5 декември от 11 ч. в зала "Май", а темата е: Първи грижи за новороденото. В курса от 6 лекции са предвидени и теми, свързани с кърменето, подготовката за раждане, следродилната депресия, захранване и адаптиране на кърмачето, и др.