Сряда, 21 Ноември 2012 10:58    Array Печат Array
Детска полицейска академия с първа акция
Новини - Крими
 Доброволците от Детската полицейска академия участваха в първата си истинска полицейска операция. Вчера в 13 часа пред сградата на КАТ децата участваха в акция „Светлина". Тя се провежда с цел ограничаване предпоставките за тежки катастрофи през есенно-зимния период с рискови групи участници - пешеходци, водачи с липсващ практически опит за движение при зимни условия и неподготвените за сезона с неизправни осветителни системи. Операцията се провежда по метода „Широкообхватен контрол", при който се спират за проверка няколко автомобила, а доброволците от академията имаха възможността да видят как на практика се осъществяват проверките на автомобилите и техните водачи.
Служители на „Пътна полиция" показваха и обясняваха на децата какви документи трябва да има всеки шофьор и заедно с тях проверяваха изправността на пътните превозни средства. Научиха при какви обстоятелства един водач може да бъде санкциониран и колко е важно автомобилът да бъде в изправност, за да е сигурен водачът, че няма да е опасен за себе си и другите участници в движението.
Децата пожелаваха приятен път на водачите, отправяха препоръки към тях да слагат предпазните колани и да шофират внимателно.