Петък, 30 Ноември 2012 12:35    Array Печат Array
Кампания „Животът е безценен!” в Сливен
Новини - Сливен
 Традиционно Регионална здравна инспекция - Сливен отбелязва Световния ден за борба срещу СПИН - 1 декември, като етап от Националната АнтиСПИН кампания. Мотото на кампанията е: „Животът е безценен!". Тя е насочена към популяризиране  на безрисковото сексуално поведение, употребата на презервативи, както и  толерантното отношение към хората, живеещи с болестта. Организира се по инициатива на Програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН", финансирана от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария. 

На 30 ноември екипи медицински специалисти от Регионална здравна инспекция - Сливен извършваха безплатно и анонимно консултиране на граждани в мобилен кабинет, който бе позициониран от 9,30 до 11,00 часа в двора на Технически университет –Сливен и от 11,30 часа пред сградата на община Сливен.

 

Доброволци от сдружение „Жажда за живот" предоставят на гражданите образователни информационни материали и презервативи. Целта е да се напомни, че постоянната употреба на презервативи е ефективен начин за предпазване от ХИВ и други сексуално преносими инфекции.